Waarom is accepteren zo moeilijk?

Vorige Artikel 36 van 37 Volgende

13-11-2011

Ik hoor constant om me heen dat ik moet accepteren. Accepteren als ik een rot dag heb, accepteren hoe ik ben, de situatie accepteren…Niet accepteren is eigenlijk willen dat iets anders is dan dat het op dat moment is. En als je het zo brengt, klinkt het opeens heel ontevreden om niet te accepteren.

Ik weet alleen niet of ik er altijd even goed in ben. Als ik chagrijnig ben, probeer ik mezelf onmiddellijk op te beuren, probeer een glimlach op mijn gezicht te persen, bedenk me waarom ik chagrijnig ben en vind dat ik helemaal geen recht heb om chagrijnig te zijn. Wat een strijd.  Accepteren hoe ik ben, is al helemaal een lastige. De persoon die ik wil zijn, komt namelijk niet altijd overeen met de persoon die ik ben. Af en toe zou ik willen dat ik sportief was. Dat ik samen met mijn vriend kon tennissen of skiën. Op een bepaald punt in je leven kom je er dan achter dat het gewoon niet is weggelegd voor iemand die liever dutjes doet en films kijkt in bed. Nu vraag ik mezelf wel af: waarom vind ik het af en toe zo moeilijk om deze persoon te accepteren? Terwijl ik eigenlijk weet dat ik dit persoontje ben geworden, omdat niemand het zo goed kan als ik.

Accepteren is denk ik heel moeilijk omdat het betekent dat we het precies goed vinden zoals het nu is. Terwijl we dat nooit zo geleerd hebben. Alles in het leven is altijd gebaseerd op verbetering. Als we alles zouden accepteren, zou het dan ook betekenen dat we voortdurend stil staan in het leven? Ik denk van niet. Groei is onvermijdelijk. En gras groeit niet harder door eraan te trekken. Ik denk dat het allemaal een kwestie is van jezelf accepteren op ieder moment in het leven en vervolgens de onvermijdelijke groei in jezelf ook accepteren. Zoals spiritueel leraar Sri Chinmoy zei: ‘’Als ik mezelf niet eerst accepteer in mijn onvolmaaktheid, hoe kan ik dan ooit mijn beperkingen overstijgen?’’ 

Alle liefs,

Britt 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.