Hamsterwangetjes

Vorige Artikel 33 van 40 Volgende

19-8-2016

Ik was (en soms nog) precies zo'n hamster van de Albert Heijn. En dan stonden die lieve hamsterwangetjes symbool voor mijn leven. Niet alleen spulletjes hamsteren was een specialiteit, maar ook tig activiteiten sleepte ik enthousiast mijn leven in. Alles om maar niet te hoeven kiezen, want alles is zo leuk. Toen ik klein was deed ik zelfs piano, dansen, paardrijden en hockey. Ja, allemaal tegelijk. Toen ik Fashion & Branding ging studeren, deed ik ook nog dansen, zat ik onder naailes en wilde ik een modeshow organiseren voor het goede doel. Ik kon wel negen levens vullen met al de dingen die ik wilde doen. Meer, meer, meer. Druk, druk, druk. 

Tot ik het natuurlijk.. tsja.. niet meer druk wilde hebben. Al deze dingen die ik mijn leven in sleepte, voelde namelijk helemaal niet natuurlijk. Want hoe wilde ik me eigenlijk voelen? Rustig en tevreden. Hoe voelde ik me? Chaotisch, druk en als een malle het leven aan het opjagen. Mijn handelingen waren totaal niet in overeenstemming met hoe ik me wilde voelen. Pure zelfsabotage. Al snel werd chaos de uitdaging van mijn leven en misschien was het dat altijd al een beetje. Ik werd namelijk geboren in het meest fijne en chaotische huisje dat je je voor kunt stellen. Iets in mij leek de chaos te fijn te vinden om los te laten, waardoor ik het jaren in stand heb gehouden. 

Gelukkig heb ik een manier gevonden om mezelf vrij te laten, mijn patronen te doorbreken. Ik lijk ergens een knop te hebben gevonden waardoor ik mezelf eindelijk kan geven wat ik nodig heb. Het kostte even wat moeite op het begin, maar daarna begon alles heerlijk te stromen. Zo sloeg ik laatst de artjournal van Lou Niestadt weer eens open (een van mijn lievelingsboekjes) waarin stond: zeg nee als het geen absolute ja is. Precies dat is wat ik deed. Niet alleen toepasbaar op de spullen die je in je leven haalt, maar op alles wat je in je leven doet. Van zelfsabotage naar zelfliefde.

Vanaf nu zeg ik ja tegen de lieve mensen en dieren om mij heen, tegen schrijven, tegen dansen, tegen de winkel waar we steeds meer mooie duurzame producten kunnen aanbieden. Ik zeg ja tegen dingen die de rust bevorderen zoals yoga, lang badderen, wandelen en fijne boekjes lezen. En ik zeg even nee tegen de rest. Voor mij is dit de enige manier dat ik het leven zelf een absolute ja kan geven. 

En nu hamsteren maar, want met deze dingen stop ik maar al te graag mijn wangetjes vol. 

Alle liefs, 

Britt 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel