Soms is alles er gewoon

Vorige Artikel 22 van 40 Volgende

21-3-2015

Soms vind ik het even niet fijn. Tussen de mensen die op weg zijn naar meer en naar anders en sneller. Dan loop ik expres even wat langzamer, om de grote kudde achter te laten. Zodat ik weer adem krijg en rustig om me heen kan kijken. Ze staren naar de tv en luisteren naar allerlei bij elkaar geraapte woorden, wat het nieuws genoemd wordt. Nee, daar ga ik niet aan beginnen. Dan dwaal ik liever rond tussen mooie zinnen. Daarom ben ik ook weer even hier, gewoon omdat het hier zo fijn is. Ik zou er het liefst de hele dag ronddwalen om gedachtenstromen te laten vloeien en ideeën te laten broeien. 

Maar als je eenmaal een grotemensenleven hebt, is dat niet meer zo makkelijk. Er zijn rekeningen en andere dagen. Dagen die niet meer zo losjes voelen. Je moet rennen, want anders blijf je niet bij. Je moet hard werken, anders kun je niet genoeg kopen. En dan kun je niet meer laten zien, waarom de mensen van je zouden moeten houden. Soms is het even tijd om de dagen opnieuw in te richten, met een te groot romantisch ideaal. En moet alle ruis plaatsmaken, voor de dingen die juist zo fijn zijn. Langzaam maar zeker, voel ik me dan weer thuis hier. In het leven en in ons huisje. 

Gisteravond was er rode wijn, een quiche waar we lang op moesten wachten, kaarslicht en mooie muziekjes. Overal lagen stukjes liefde. Met vier lieve wezentjes om me heen. Ze waren zo lief en rustig en tevreden. Het hoefde niet anders, sneller en al helemaal niet meer. Soms is alles er gewoon. En misschien, is dat altijd wel zo. 

Alle liefs, 

Britt 

 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel