Droomman

Vorige Artikel 20 van 40 Volgende

29-11-2012 

Toen ik klein was fantaseerde ik volop over de man van mijn dromen. Dan zag ik mensen knuffelen als ik op vakantie was en dacht ik alleen maar: ik ook hebben. Mijn droomman was groot, sterk en wilde vanzelfsprekend knuffelen op ieder moment van de dag. Ik sloeg het gedeelte van meningsverschillen en botsende karakters even over, want in mijn fantasie bestond dat allemaal nog niet. Toen was het eigenlijk al te laat, de hoge verwachtingen over de liefde zaten al in mijn hoofdje genesteld. De liefde was simpel, omdat er eigenlijk nog niet echt liefde was. 

De liefde kwam en ik besefte dat het allesbehalve simpel was. Soms denk je dat de liefde aan een zijden draadje hangt, maar dan blijkt het draadje toch sterker te zijn dan je dacht. Soms denk je samen sterk te staan, maar ben je eigenlijk maar één stap verwijderd van de afgrond. Liefde kan op iedere hoek van de straat staan, maar kan ook lang op zich laten wachten. Liefde is iets om te koesteren. Om te beschermen. En goed op te passen. 

Toen kwam ik iemand tegen. Het is iemand die misschien ietsje vaker chagrijnig is, dan mijn droomman. Misschien iemand die af en toe iets minder over dingen na moet denken. Maar het is ook iemand die het niet erg vindt als je uit denkt te kunnen met Rummikub maar er toch eentje over houdt, die überhaupt een ouderwets spelletje met je wil spelen, openstaat voor bijna alles wat ik ooit voorstel én geloof me dat is aardig wat, die je op komt halen in Den Bosch als er weer iemand was die even geen zin meer in het leven had, die zijn schouders ophaalt als de nieuwe kitten zijn leren stoel aanzag voor krabpaal, iemand die die- hard er voor kiest om geen vlees meer te eten als hij hoort hoe gruwelijk de bio-industrie is. En soms smokkelt met erwtensoep met worst. Die zoveel in mij ziet als ik het even niet kan. Wat hou ik van die man en al zijn rare gewoonten en leuke verassingen. Hij is misschien niet precies de man waarover ik droomde toen ik klein was, maar hij is beter. Hij zit niet alleen in mijn hoofd, hij is van vlees en bloed. En het belangrijkste: hij is menselijk perfect.

Alle liefs, 

Britt 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel