Meer vertrouwen in het leven

Vorige Artikel 6 van 33 Volgende

14-6-2020

Ik ben druk bezig met mijn tweede gedichtenbundel, die ergens in de herfst het licht zal zien! De gedichtenbundel gaat vooral over vertrouwen hebben in het grotere geheel waarin wij mogen wonen. Dit vertrouwen begint bij mij namelijk steeds sterker te worden. Dat lukt me echt niet ieder uur of dag van de week, want mijn drukke hoofdje neemt nog vaak zat het stokje over. Maar meer vertrouwen hebben in het leven, hoe doe (probeer) ik dat? 

Van controle naar overgave 
We willen natuurlijk het liefst zoveel mogelijk controle hebben op alles wat er gebeurt. Plannen maken, doelen bereiken en heel vaak gelukkig zijn. Maar hebben we wel zoveel controle als we denken? Ons hart klopt uit zichzelf, we ademen in en uit, de zon komt op en gaat weer onder, de seizoenen wisselen elkaar feilloos af. Het regent als het gaat regenen. En dat betekent dat we over het belangrijkste eigenlijk helemaal geen controle hebben. De natuur, de aarde en het universum, zijn zo ontzettend groots. We kunnen ons er dus maar beter aan overgeven en inzien dat wij niet altijd de beste plannen maken. Simpelweg omdat we niet het gehele plaatje kunnen overzien. 

Wat wil het leven van mij? 
In plaats van te bedenken wat jij allemaal van het leven wilt, kun je jezelf ook afvragen wat het leven van jou wil. Ik geloof dat we hier allemaal zijn met een bedoeling. We hebben iets te geven. Iets waar we zelf zielgsgelukkig van worden en anderen ook weer mee kunnen helpen. Het is zonde als we dat niet gebruiken. En als we eerst kijken naar wat we te geven hebben, krijgen we vanzelf wel wat we nodig hebben. 

Verbinding maken met je hart 
Hoe sterker de verbinding is met je eigen hart, hoe meer vertrouwen je krijgt. Ik geloof dat ons hart verbonden is met het grotere geheel. We zijn er onderdeel van en het communiceert met elkaar. Als je je aandacht steeds iets meer gaat verleggen van de buitenwereld naar je innerlijke wereld, zul je je hart steeds beter leren kennen. Want wat je aandacht geeft groeit. Als je ego schreeuwt en je hart fluistert, is het belangrijk om je minder af te laten leiden door alle ruis en meer stilte te creëeren. De stilte kan op het begin wat leeg aanvoelen, maar er komt al snel een magische volheid voor terug. 

Neem het niet te serieus
Neem jezelf en het leven niet te serieus, maar serieus genoeg. Dat betekent voor mij accepteren dat dingen niet altijd gaan zoals ik ze bedacht had en dat contrast er niet voor niks is. Daardoor groeien we en ervaren we steeds meer licht. We hoeven het niet zo zwaar en moeilijk te maken. We worden geboren, leven een onbekend aantal dagen en we verlaten het leven weer met een nieuw geschreven verhaal. Het eerste en het laatste, dat wordt geregeld. Wij mogen in de dagen ertussen iets moois schrijven wat bij ons past. Het leven heeft dus in ieder geval wél veel vertrouwen in ons. Nu wij nog ;-) 

Alle liefs, 

Britt

© 2013 - 2021 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel