Jezelf geven wat je nodig hebt

Vorige Artikel 31 van 40 Volgende

2-11-2016

Het klinkt weer eens zo ongelooflijk cliché en uitermate logisch. In de praktijk is het vaak een stuk lastiger. Het komt namelijk nog net iets te vaak voor dat ik mezelf juist precies het tegenovergestelde geef. Dat ik na een lange dag op mijn telefoon aan het scrollen ben of iets afmaak terwijl ik eigenlijk een bad en pannenkoeken nodig heb. Met kaarsjes en muziek. Maar nee, van mezelf moet ik nog even knallen. Gewoon omdat het kan? (als ik ergens een hekel aan heb...) 

Waarom doen we dingen die ons blijven uitputten zowel geestelijk als lichamelijk? Willen we gewoon flink zijn? Gezond eten en voldoende bewegen is niet genoeg, als je op andere manieren junkfood in je leven blijft gooien. Alle dingen die we eigenlijk niet willen doen en die op dat moment niet bij ons horen. Je zit niet in je natuurlijke flow omdat je constant tegen de stroom in blijft zwemmen. Je lichaam protesteert, er blijf iets knagen en kostbare energie gaat verloren. Ik wil niet meer flink zijn en doorbijten op momenten dat ik het niet meer kan. Ik wil iemand zijn die precies aanvoelt wanneer ze wat nodig heeft en mezelf het dan ook nog kan geven. Ik weet het, het is nogal een streven. 

Hoe ik dat wil gaan doen? Mezelf veel vaker de vraag stellen waar ik deze dag of op dit moment behoefte aan heb. Waarschijnlijk druist het negen van de tien keer tegen mijn gemaakte plannen in, meteen een goede reden om dat te gaan verminderen. Een levensstijl ontwikkelen die iedere dag weer goed is vol te houden. Beseffen dat iedere dag een balans dag kan zijn en dat je rust niet hoeft te verdienen. Het is op ieder moment beschikbaar, als je het jezelf maar durft te geven. 

Misschien moet ik soms even in bed sip doen omdat ik mijn dag niet heb. Of een dutje doen terwijl het nog licht is. Even zeuren omdat het gewoon zo oplucht. Een hele week rustig aan doen of juist tot 4 uur ’s nachts dansen om mezelf weer op te laden. Alles beter dan negeren wat ik stiekem zo goed weet. Dat is pas echt flink zijn. 

En onderschat nooit een warm bad en een stapel pannenkoeken op een rotdag. Gewoon omdat dat óók kan. 

Alle liefs,

Britt 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel