Wat ik leerde

Vorige Artikel 34 van 37 Volgende

11-12-2012

Ik heb geleerd dat het antwoord op bijna alles is: gewoon even rustig ademen. Terwijl ik alleen maar denk als ik het druk heb: rustig ademen, nu? Daar heb ik even geen tijd voor hoor… Daarna leerde ik dat rustig ademen wel degelijk helpt, daardoor kun je je vanbinnen toch rustig voelen, ook al is het buiten je één grote chaos. Ik heb ook geleerd dat het leven altijd een beetje chaos is en dat ik niet meer ga wachten totdat alles netjes is. 

Ik leerde van iemand dat ik mijn gedachten niet ben. Ik knikte en glimlachte. Wat ik vaak doe als dingen moeilijk zijn. Ik wist op dat moment niet wie ik dan wel was, maar zei niks. Wat ik wel wist, is dat ik het moest uitzoeken. Ik leerde daarna dat je eigenlijk pas dingen vindt, als je stopt met zoeken, dus stopte ik daar ook maar mee, dat zoeken. 

Ik leerde dat een broodje gezond, niet gezond was. Wat ik niet logisch vond. 

Ik leerde pas weer 'Oh Dennenboom' spelen op de piano, ik weet niet of dat goed was voor mijn zelfvertrouwen of juist het tegenovergestelde. Maar het maakt niet zoveel uit, want ik werd er blij van. En leerde dat dat eigenlijk altijd het belangrijkste is, ook al zijn de keuzes die daar uit voortvloeien soms niet logisch of gewoon een beetje raar. 

Ik leerde dat je alles kunt doen wat je wilt, als je maar hard genoeg werkt en leerde daarna dat dit niet helemaal waar is. Sommige dingen kun je niet en die zal je ook nooit leren. Soms heeft het leven andere plannen en soms (meestal) loopt iets gewoon anders dan je eigenlijk had bedacht. 

Ik leerde dat Facebook- vrienden vaak niet echte vrienden zijn en vond dat ook niet logisch. Maar het is nu eenmaal zo. Ik leerde dat vrienden bij je blijven als het klopt, als het niet klopt, zijn ze op een gegeven moment nergens meer te bekennen, zelfs niet op Facebook. 

Ik leerde dat alles een keer voorbijgaat, daar zorgt de tijd wel voor. Daar hoef je niks voor te doen, alleen maar bergen geduld klaarleggen, want soms duurt het gewoon langer dan verwacht. 

Ik leerde dat verandering het enige is waar je je aan vast kunt houden. 

Ik leerde dat iedereen uniek was en toch hetzelfde. Dat je ieders gelijke bent, maar niemands meerdere en daar anderen ook naar mag behandelen. 

Maar ik leerde vooral mijn eigen waarheid te creëren, niet perse te geloven in dingen die anderen voor mij bedacht hebben of omdat iedereen het altijd zo heeft gedaan. En ik denk dat dat misschien wel het belangrijkste is wat je kunt leren. 

Alle liefs,

Britt 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.