Ik geloof in de liefde

Vorige Artikel 36 van 40 Volgende

26-6-2015

Zo'n beetje alles in het leven kan vanuit twee bewegingen ontstaan, vanuit angst of liefde. Ik weet niet zo gek veel, ik ben maar gewoon ik. Met een hoofdje en een lichaam. Een van alle anderen. Op deze enorme grote wereld. Ik weet niet veel van hetgeen wat politiek wordt genoemd of hetgeen wat ze ‘’nieuws’’ noemen, waar ze eigenlijk nooit iets nieuws vertellen. 

Een geloof kan ook ontstaan vanuit angst of vanuit liefde. Vanuit angst om de bevolking in toom te houden of vanuit liefde door te geloven dat er iets groters is wat ons allemaal bindt. Er zijn religies die juist een splitsing creëren, in plaats van eenheid. En daar begint wat mij betreft de ellende. Het begint met verschillen tussen ons zichtbaar maken, terwijl er juist zoveel overeenkomsten zijn. De belangrijkste overeenkomst: we hebben allemaal een ziel. Een ziel die naar mijn mening behoefte heeft aan maar één religie. En dat is liefde.

Dat is wat de ziel herkent, waarop zij leeft. En deze liefde, is denk ik ook hetgeen waar wij en de aarde zoveel behoefte aan lijken te hebben. Het is het geloven waard.   

Alle liefs,

Britt 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel