Iets waar ik in geloof

Vorige Artikel 19 van 40 Volgende

15-7-2012

Toen ik klein was dacht ik nog dat iedereen ongeveer hetzelfde was als ik. Iedereen was even knap of lelijk in mijn ogen. Je leerde dat rood rood was en dat een boom een boom heette. De zon is geel en de aarde is rond. Later ontdekte ik dat iedereen steeds meer zijn eigen soort bril opzet en vooral verschillende gedachtes heeft over wat die bril op dat moment ziet. Waar je eerst nog alleen maar overeenkomsten zag, zie je nu alleen nog maar verschillen die mensen langzaam maar zeker uit elkaar drijven. Het leven verandert van simpel naar redelijk gecompliceerd. Het is het leven van miscommunicatie, verschillende perspectieven, botsende karakters en uiteenlopende gedachten over alles en niets. 

De laatste tijd merk ik meer dan ooit dat iedereen toch echt anders denkt over alles en niets en daardoor voelde ik me soms eenzaam. Eenzaam in mijn gedachtes. Eenzaam waar ik in geloof. En misschien zelfs een beetje eenzaam in het leven. 

Ik geloof er namelijk in dat het leven niet verloopt op basis van chaos. Het planetenstelsel dat precies in de goede orde beweegt, zodat er dagen en nachten ontstaat. Het bloed wat structureel door heel ons lichaam wordt gepompt. Waarom zouden wij buiten deze structurele chaos vallen? Ik denk dat het één geheel is wat alles bij elkaar houdt, als één grote organische machine. Ik geloof dat alles in verbinding staat met elkaar en dat we voor iedere losse schakel goed moeten zorgen. Als je ergens iets te veel weghaalt en er niks voor terug geeft, raakt iets uit balans. Omdat ik het gevoel had dat dit bij mij het geval was, probeer ik dit in mijn eigen leven weer enigszins in balans te krijgen. In het dagelijks leven is het misschien zeuren over een stukje dier wat geleden heeft, minder proberen te consumeren of wat minder lang douchen. Maar als je verder kijkt en luistert, zul je misschien wel zien dat er iets groters en mooiers achter schuilt. 

Het leuke is, opeens vind je weer een beetje mensen die hetzelfde naar de wereld kijken als jij. Allemaal op een eigen manier. De ene is een idealist, de ander een dierenvriend, weer een ander gelooft in de kracht van plantaardig eten of wil eerlijke kleding produceren. Sommige zijn een beetje van allemaal. Opeens voel je je een beetje minder alleen en een beetje meer verbonden. En laat dat nu net iets zijn waar ik heilig in geloof.

Alle liefs, 

Britt 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel