What we play is life

Vorige Artikel 18 van 40 Volgende

7-9-2011

Soms heb ik de intense behoefte om dingen toe te voegen aan mijn volwassenheidsrecept, wat ik beetje bij beetje door de tijd heen ben verloren. En dan vooral het kind zijn. Ik las vroeger ooit het citaat: ''geluk vind je slechts in het moment zelf.'' Ik las het en dacht het te snappen, maar ik snapte het niet. Waarom niet?

Ik was gewoon constant in het moment, een ander moment kende ik niet echt. Zo simpel was het. Ik was zen, mindful, in evenwicht of hoe je het ook wilt noemen tegenwoordig. Ik herinner me een aantal uitzonderingen.  Dan lag ik midden in de nacht in mijn bedje te bedenken dat de toekomst niet beter kon zijn als ik mijn glazuurrosé Barbiekoets zou bezitten. Of ik was aan het fantaseren over mijn droombaan. Als caissière kon je de hele dag scannen (leuk, bliep!), als schoonmaakster had je de plumot en als ballerina de felbegeerde tutu. Toen had ik echter nog niet door hoe hard deze ballerina’s moesten werken, ze echt geen prinsessentaart mochten eten en er al helemaal geen snoepwinkeltje bij konden runnen in de speelkamer.  Maar verder was ik gewoon waar ik moest zijn. In het nu. 

Ik vond de hele dag wat rond lummelen blijkbaar behoorlijk nuttig en mezelf daar schuldig over voelen, dat woord zei me al helemaal niets. Ik pingelde wat op de piano, schreef verhaaltjes zonder einde en liep rond met grote hoeden, een wijde rok en een maxi cosi.

Verder vond ik het ook nuttig om Ken vrolijk tegen Barbie aan te schuren, knipte de perfect gestylde haartjes van Baby Doc met een kartelschaar, verkocht snoepjes in mijn eigen winkeltje met 300% opslagpercentage (toen al een enorm zakelijk inzicht) en was zelfs muzikaal. Ik zat dan met instrumenten uit de wereldwinkel een soort van zelfgemaakt Engels te zingen, terwijl ik wat sloeg op een triangel of rammelde met een sambabal.

Schaamte? Toen nog niet aanwezig in mijn vocabulaire. Ik verdiende er werkelijk waar geld mee, ze vonden ons zielig of ze vonden het echt mooi, maar dat laatste kan ik me eigenlijk niet zo goed voorstellen mijn zangkwaliteiten anno nu. Maar wat ik in ieder geval nooit deed, was tegen de maandag op zien. Het was gewoon de volgende dag in mijn leven waar ik zorgeloos naar toe huppelde. 

Ik weet niet of er ooit een moment komt dat ik dit gevoel terug kan krijgen, maar wat ik wel weet, is dat ik zeker een poging ga wagen. Met een grote glimlach naar de maandag en op zijn minst één dag van de week huppelen, al is het maar op vrijdag. 

Alle liefs, 

Britt 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.