De tijd nemen

Vorige Artikel 13 van 40 Volgende

7-5-2020 

Een tijdje geleden las ik ergens iets kleins, wat heel cliché maar waar, best een grote verandering in mijn leven heeft gebracht. Ik weet dus even niet meer waar ik het las, maar volgens mij schreef Aaf Brandt Corsticus erover, mijn lievelingscolumnist. Ik weet het, ik heb nogal veel lievelingsdingen (of mensen of dieren of verhalen). 

Het kwam erop neer dat als je iets gaat doen, je even tegen jezelf zegt: hier ga ik eens goed de tijd voor nemen. JAAAA, dat moet (mag) ik doen, dacht ik meteen! Als ik namelijk in het verleden iets wilde ondernemen in mijn leven, wilde ik het liefst zo snel mogelijk klaar zijn en naar het eindresultaat sprinten. Om vervolgens met lichte spanning in mijn lichaam, weer naar het volgende taakje op mijn ellenlange to-do list te rennen. Ik weet niet wat ik allemaal aan het doen was én waarom, maar ik doe er niet meer aan mee. 

Meestal heb ik niet eens meer een lijstje, maar ga ik gewoon doen waar de energie op dat moment ligt. Waar ik op dat moment blij en enthousiast van word. En als ik wel een lijstje maak, staan er maar een paar dingen op en schrijf ik erboven: dingen die ik deze week mag doen. Moeten klinkt alsof je slachtoffer bent van de situatie, mogen klinkt als verantwoordelijkheid nemen voor wat je wilt. Je moet namelijk helemaal niet zoveel, je mág bijna alles. En soms moet je wel iets, maar is het omdat je iets anders wilt. Dus heb ik mezelf voorgenomen: niet klagen, maar dragen. En als je het niet wilt dragen, dan laat je het gewoon los. 

Als je dan hebt besloten wat je écht wilt doen met je tijd, dan is het best belangrijk dat je dit op een fijne manier kunt doen. Ik wil mijn taken niet ‘’wegwerken’’, ik wil er plezier in hebben. Daar doen we het uiteindelijk toch allemaal voor? Soms vergeet ik het even en ben ik vlug tussendoor een was in de wasmachine aan het proppen en galmt het zinnetje ineens door mijn hoofd: hier ga ik eens goed de tijd voor nemen. Mijn schouders gaan omlaag, mijn tempo vertraagt, ik ben met al mijn aandacht weer bij de was en ben dankbaar voor de fijne schone kleren. 

Of ik ben pakketjes aan het inpakken voor de webshop en wil zo snel mogelijk klaar zijn. Het zinnetje galmt weer voorbij en ik kan weer ontspannen. Dan stop ik extra beetjes liefde in de pakketjes voor alle ontvangers en ben dankbaar dat ze mijn woorden gaan lezen. Het maakt zo’n beetje alles in het leven fijner. Het maakt je niet meer zoveel uit als dingen langer duren, je hebt toch besloten er de tijd voor te nemen. Je oefent in geduld (en geloof me, dat is voor mij belangrijk om te leren in dit leven) en de weg ernaartoe voelt heerlijk kalmpjes en tevreden. 

Dus vind je jezelf in een haastige sprint op weg naar iets? Laat het zinnetje dan maar door je hoofd galmen en geniet van de reis. 

Alle liefs, 

Britt

 

© 2013 - 2020 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.