Vorige Artikel 11 van 33 Volgende

Onnodige verhalen

18-5-2020 

Ik ben de laatste tijd veel bezig met mijn leven zo simpel mogelijk houden. Sinds dat we de deuren van de winkel hebben gesloten, wilde ik mijn leven opnieuw inrichten. Een simpel leven, waarin er tijd is voor de dingen die ik belangrijk vind. Een leven dat bijna voelt als permanente vakantie. En ik moet zeggen dat ik het heerlijk vind! De dagen ademen weer en lopen vloeiend in elkaar over. Vaak maakt het me niet eens meer uit welke dag het is, omdat het enkel een afwisseling is van fijne dingen die ik bewust gekozen heb. 

Er zijn veel kleine dingen die je kunt doen om je leven simpel te houden (dat zal ik binnenkort ook eens delen), maar dit is toch wel een belangrijke: vertel jezelf geen onnodige verhalen. En daarmee doel ik op de verhalen van het ego. Zonder deze verhalen, is het leven namelijk best wel simpel. Het gaat als volgt. 

Ben je moe? Dan ga je slapen. Is je hart enthousiast? Dan volg je deze energie en ga je het doen. Voelt het als thuis? Dan zeg je ja. Ben je te veel gericht naar buiten? Dan keer je naar binnen. Heb je het druk? Wordt rustig. Voelt het niet goed? Doe het dan niet. Etc, etc. 

Zodra mijn drukke hoofdje voortaan allerlei commentaar heeft op een heel simpel stapje wat ik wil zetten, zeg ik gewoon: nee dankjewel, dit is een onnodig verhaal. Dus als ik moe ben, dan doe ik gewoon een dutje. Ik zeg nee tegen het verhaal dat ik overdag niet zou mogen slapen of dat ik lui ben. Als iets goed voelt, zeg ik gewoon zo snel ja, dat mijn verstand er niet snel iets anders van kan maken. Als ik merk dat de buitenwereld me teveel afleidt, dan zet ik een rustig muziekje op en word ik even stil. Als ik drukte voel, ga ik niet als een malle alles uitvoeren maar weet ik dat ik juist langzamer mag gaan. Ik weet het, simpel is niet hetzelfde als makkelijk. En in bepaalde situaties is het misschien bijna onmogelijk. Maar oefening baart kunst. 

Zonder deze onnodige verhalen, kan ik de weg laten ontstaan door vertrouwen, tevredenheid, overgave en liefde.
Juist dan, ga je zelf de mooiste verhalen schrijven. En heb je ook alle tijd om ze te leven.

Alle liefs, 

Britt

© 2013 - 2022 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel