Vorige Artikel 12 van 47 Volgende

De essentie van je dromen leven

Ooit heb ik met mezelf afgesproken dat ik het leven op ieder moment met een gerust hart kan verlaten en niet met tig ‘’had ik maars’’. De dromen die ik heb, liggen dan ook nooit lang te verstoffen op de plank. Ik heb ze of al waargemaakt of ik ben er op dit moment mee bezig. Dat is natuurlijk ook dé boodschap die je overal om je heen ziet. We hebben allemaal dromen en we zouden ze achterna moeten gaan. Helemaal mee eens.

Maar ik denk dat we het te weinig hebben over het kiezen van een droom. Je intentie achter je dromen. Waarom wil je wat je wilt? Wat denk je dan te voelen, hebben of krijgen, wat je nu nog niet hebt? Want eigenlijk doen we alles wat we doen, om ons goed te blijven voelen of om ons nog beter te gaan voelen. Vanuit welke plek de dromen komen, is namelijk een stap die je niet wilt overslaan. Het bepaalt hoe de reis gaat zijn: wordt het ploeteren of stroomt het? En hoe de eindbestemming gaat voelen: is je hart gevuld of voelt het leeg en ben je alweer druk met het zoeken naar iets anders?

We denken vaak als we onze dromen najagen, dat we dan gelukkig zijn. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Sommige dromen vragen zoveel van je, dat je het gevoel wat je er eigenlijk mee wilde bereiken, helemaal niet kunt voelen. Soms jagen we zo hard, dat we juist uit het oog verliezen waar het leven voor ons om draait. Soms denken we dingen te willen, terwijl wat we echt verlangen recht voor onze neus ligt. Het buitenste laagje van je droom, hetgeen wat wij en anderen kunnen zien, zegt niks over hoe jij je erbij voelt. De essentie van je dromen is veel belangrijker.

Dát kunnen we voelen en leven. 

© 2013 - 2023 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel