Artikel 8 van 46

Verbinding met het hart

Steeds beter weet ik wat ik écht verlang en dat is een simpel en bezield leven. Maar wat bedoel ik precies met dit verlangen? Het is iets wat steeds meer gaat leven in mezelf. 

Voor mij komt het vooral neer op verbinding. Verbinding met mijn eigen hart en daarmee het hart van de aarde en het universum. De stilte toelaten in de dagen, naar binnen durven te keren en vanuit dáár op mijn eigen tempo weer naar buiten bewegen. 

Tijd en aandacht geven aan de dingen die voor mij essentieel zijn in het leven. Niet leven vanuit conditioneringen of overtuigingen die ik over heb genomen van de buitenwereld, maar steeds meer de stroom volgen vanuit mijn binnenwereld. 

En daar hoort ook een natuurlijk leven bij. Hoe maak ik liefdevolle keuzes die in harmonie zijn met de aarde? Hoe kan ik dankbaar genieten van alles wat ons gegeven wordt, zonder mezelf te laten leiden door hebzucht? Wat eet ik, wat draag ik, wat smeer ik op mijn huid? Ook op deze gebieden voel ik een enorme behoefte naar simpel en bezield. 

Het fundament 
Grootse dingen beginnen altijd klein. Dus dat is precies wat ik ga doen! Voor mij is de verbinding met mijn eigen hart het fundament van een simpel en bezield leven. Ik schreef er zelfs een boek over. Ik heb mezelf de vraag gesteld hoe ik op mijn eigen manier in kleine stapjes de verbinding met mijn hart versterk. Hoe voed ik haar? 

Al snel kon ik voelen waar ik meer behoefte aan had. Drie kleine dingen door de dag heen, als een soort ankerpunten. 

  • Stilte: ik merk dat de verbinding sterker is als ik iedere dag de stilte op zoek. Ik noem het bewust nooit meditatie, omdat ik dan het gevoel heb dat ik dan weer iets aan het doen ben. Terwijl ik juist even helemaal niks wil doen. Niet mijn ademhaling veranderen, niet aanhaken bij mijn gedachten, gewoon zijn.
     
  • Natuur:  vaker alleen in en met de natuur zijn. Ik wandel twee keer per dag met de honden, maar dat is niet altijd zo rustgevend als het eruitziet haha. Ik vind het heerlijk om naar buiten te gaan met ze, maar ik verlang ook steeds vaker naar momenten dat ik er even alleen op uit trek. Luisteren naar de wind en naar het stromende water, in het zonnetje zitten of juist door de regen wandelen. 
     
  • Schrijven: na het ontbijt verbinding maken met dezelf door even te schrijven. De gedachten die ik op dit moment heb, struggles, zorgen, dingen die goed gaan, reflecteren etc. Alles wat ik maar kwijt wil. Dit draagt voor mij enorm bij aan het laten landen van alle inzichten en ze vervolgens met elkaar te verbinden. 

Ik probeer het ook echt te zien als cadeautjes in plaats van moetjes. Wat nog meer voedend is voor mij: inspirerende boeken lezen die op dat moment resoneren, zachte beweging zoals yin yoga, een vuur maken en een warm bad met badzout, de kaarsen aan en een fijn muziekje op de achtergrond. 

Mocht je ook het verlangen hebben om de verbinding met het hart te versterken, dan kun je jezelf dezelfde vraag stellen. Wat voor kleine cadeautjes zou je jezelf kunnen geven gedurende de dag?

Ik denk echt dat verbinding het antwoord is op veel vraagstukken die we nog hebben. Verbinding met onze essentie en daarmee de essentie van alles om ons heen: de dieren, de planten, de elementen, het universum. Als we het diepe besef kunnen voelen dat alles één is, dat we onderdeel zijn van een magisch geheel, worden we precies wat we mogen zijn: een groots en eeuwig licht, schijnend in het klein. 

Liefs Britt

© 2013 - 2024 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel