Vorige Artikel 3 van 47 Volgende

Wat spiritualiteit voor mij betekent

Spiritualiteit. Voor iedereen heeft dit woord een totaal andere betekenis. Ik vertel je graag wat het voor mij betekent. Spiritualiteit is afkomstig van het Latijnse woord ‘spiritus’, dat adem betekent. Hetgeen wat ons allemaal gegeven is en in leven houdt.

Sommige mensen associëren het met zweverig zijn, grote gewaden of stokken wierook. Voor mij is het niet iets wat in een bepaalde vorm uitgedrukt moet worden in de wereld. Alles mag natuurlijk, want we kiezen wat bij ons past en resoneert. Gebruik het als instrument als het jou dient en helpt, maar kijk wat van binnenuit past in plaats van waar het in de buitenwereld mee geassocieerd wordt. Ik denk dat het belangrijk is om jezelf niet te verliezen in de vormen. Het kan zeker ondersteuning of inspiratie bieden, maar eigenlijk heb je niet zoveel nodig. Alleen jezelf! 

Voor mij is spiritualiteit vooral bezieling. Verbinding maken met de ziel, zowel in onszelf als in de wereld om ons heen. De ervaring dat we deel uitmaken van een groot magisch weefwerk dat ademt en leeft. Het onzichtbare door het zichtbare heen voelen stromen. 

Voor mij is het niet iets wat je een deel van de dag ‘’doet’’. Het is verweven in alles wat we doen. Bezieling kun je op ieder moment van de dag voelen en voeden. Het is liefde en aandacht geven aan dat wat je aan het doen bent. In overgave aanwezig zijn bij dat wat is. Of je nu aan het koken bent, de was doet, aan het wandelen bent of verdriet hebt, het maakt niet uit. Eigenlijk heel aards en simpel (niet perse makkelijk ;-)). 

Het is de moed hebben om naar binnen te durven kijken en echt bij jezelf te zijn. Bij wat het ook is dat je tegenkomt. Angst, twijfel, verdriet, oordeel. Het niet wegduwen of erin verdwijnen, maar er liefdevol bij aanwezig blijven.

Voor mij is het leven hierdoor zoveel rijker, voller en dieper geworden. Maar juist ook met meer humor, lucht en speelsheid! Er zijn misschien wat meer dieptepunten, maar daarmee ook meer hoogtepunten. Ik leer steeds beter hoe ik mezelf en de wereld liefdevol tegemoet kan treden. Maar ook mezelf te vergeven als het niet lukt.

En als ik het even allemaal niet meer weet, houd ik het vooral simpel. Terug naar de essentie. Terug naar mijn adem. Ware spiritualiteit. 

Liefs Britt

© 2013 - 2023 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel