Vorige Artikel 10 van 33 Volgende

6 tips om te stoppen met vergelijken

31-5-2020

Vergelijken, we doen er allemaal weleens aan mee. En ik denk dat we het er allemaal over eens zijn, dat het nooit de liefde is die vergelijkt. Maar we zijn nu eenmaal mensen mét een ego en we zijn met zoveel mensen op de aarde, dat hij ook eindeloos veel materiaal heeft om mee te werken. Als de liefde in ons er geen stokje voor steekt, doet dus niemand het. Ik heb door de jaren heen wat inzichten bij elkaar gesprokkeld, waar de liefde wel raad mee weet! 

1: Ontmasker je ego
Ben je aan het vergelijken? Besef dan meteen dat dit je ego is en creëer wat afstand. Als je afstand toevoegt aan een situatie, kun je er naar kijken en val je er niet meteen mee samen. Dan kun je opnieuw gedachten kiezen die wél vanuit een liefdevolle plek komen. 

2: Dankbaarheid 
Als je jezelf met iemand vergelijkt, kijk je meestal naar de dingen die je (nog) niet hebt. Je krijgt er meteen een ontevreden gevoel van. Maar verleg je je focus naar al de dingen die je wél hebt, dan kom je meteen uit bij dankbaarheid. Dankbaarheid leidt je altijd naar liefde en overvloed, wat automatisch betekent dat je weg beweegt van het ego. 

3: Ben je eigen puzzelstukje
We kunnen ons helemaal suf vergelijken, maar uiteindelijk zijn we in dit leven tóch wie we zijn. Zoals Cheryl Strayed zo mooi zegt in haar boek ‘Schitterende kleine dingen’: ‘’Je bent niet in competitie. Je loopt je eigen race. Je hebt geen recht op de kaarten waarvan jij gelooft dat je ze had moeten krijgen. Je hebt de verplichting om een waanzinnig goed potje te spelen met de kaarten die je in handen hebt.’’ Uiteindelijk lopen we allemaal ons eigen pad in ons eigen tempo, heeft iedereen een eigen plek in het geheel en is het de bedoeling dat iedereen zijn eigen puzzelstukje wordt. Niemand kan dus jouw plek innemen, alleen jij kunt dit. Er is altijd plek voor jou. Je bent jezelf geworden, omdat je hier het allerbeste in bent. We zijn niet geboren om iemand anders leven te leven, maar om ons eigen leven te leven. 

4: Draai het om
Je kunt het natuurlijk ook gebruiken als een inspiratiebron! Mocht je een jaloers gevoel krijgen van iets of iemand, dan zitten hier misschien verlangens achter verschuild. Vraag vooral goed door aan jezelf. Wil je alleen het resultaat of wil je het gevoel dat je ergens van krijgt? Want als we vergelijken, doen we dit vaak met dingen die we aan de buitenkant zien. Terwijl jezelf gelukkig voelen, veel meer met de binnenkant te maken heeft. En áls je een diep verlangen hebt ontdekt van jezelf, kom dan in actie! Begin klein, zet een eerste stap. 

5: Alles is verbonden, alles is één
Ik besef dat deze een beetje vaag kan klinken. Maar ik geloof dat alles energie is. Dat we in de kern met elkaar verbonden zijn en dat alles en iedereen uit één magische bron komt. We leven natuurlijk in een materiële en dualistische wereld en daarom lijkt alles afgescheiden van elkaar. Maar op zielsniveau geloof ik dat dit anders is. Dit perspectief vanuit hier kunnen zien en begrijpen, zorgt ervoor dat je iedereen de wereld gunt. We doen het samen! 

6: Heb vertrouwen
En voor mij de belangrijkste: heb vertrouwen! Vertrouw erop dat jij krijgt wat je hoort te krijgen. Je weet natuurlijk nooit of het gras echt wel zo groen is bij anderen als het eruitziet, want we zien nooit het gehele plaatje. En uiteindelijk maakt het ook niet uit. Als jij met aandacht en vertrouwen je eigen gras goed verzorgd, dan heb je niet eens tijd om over het hegje te kwijlen. Maar kun je in alle liefde dansen op je eigen groene gras, wetend dat je precies bent waar je hoort te zijn! 

Alle liefs, 

Britt

© 2013 - 2022 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel