Vorige Artikel 12 van 37 Volgende

Je leven simpel houden

7-6-2020

Het is eigenlijk hilarisch dat ik een blogpost schrijf met deze titel, want als er iemand was die het leven onnodig moeilijk en druk kon maken, was ik het wel (en soms nog steeds). Maar toch heb ik de afgelopen tijd enorm veel keuzes gemaakt die bijdragen aan een simpeler leven. En ik heb mogen ontdekken dat ik een simpel en diep leven, het fijnste vind wat er is! Ik neem je daarom kort mee in mijn ontdekkingstocht naar zo'n leven. Maar blijf vooral dicht bij jezelf, iedereen is anders en ik geloof totaal niet in kant-en-klare stappenplannen die voor iedereen werken. Dus kijk wat bij je past en laat de rest lekker achterwege! 

Minder consumeren
Lekker advies van iemand die een eigen winkel gehad heeft ;-)! Dit vond ik ook altijd één van de moeilijkste dingen. Daarom verkochten we ook duurzame producten. Als je minder koopt, kun je namelijk dingen kopen van betere kwaliteit en ben je uiteindelijk niet meer geld kwijt. Ik pakte mijn kleding natuurlijk altijd uit de winkel en sinds dat de winkel dicht is, heb ik alleen nog maar een spijkerbroek en schoenen gekocht. Ik houd totaal niet van winkelen en ben dus ook niet snel in de stad te vinden. Ook heb ik het geluk dat ik niet van tassen, schoenen, sieraden of make-up houd. Soms word ik echt verliefd op een kledingstuk en dan koop ik het wel. Verder geef ik mijn geld heel bewust aan dingen uit die ik belangrijk vind zoals mooie boeken, (tweedehands) woonaccessoires, coaching of een dagje sauna. 

Minder media 
Dit vind ik echt heerlijk! Ik volg geen nieuws (behalve nu de persconferenties), kijk nauwelijks tv of series (maar als ik eenmaal iets gevonden heb wat ik leuk vind, kijk ik het liefst alles meteen achter elkaar), scroll niet meer doelloos op Instagram maar ga bewust naar de accounts toe en koop het liefst geen boeken meer waar ik weer iets mee ''moet''. Wat dus meestal zelfhulpboeken zijn. Ik lees nu vooral romans of boeken waar fijne inspiratie in te vinden is. 

Minder werken & anders werken
Ik heb een paar jaar 6 dagen in de week gewerkt en vaak ook nog in de avond. Terwijl dit juist totaal niet bij mij past. Ik kom er nu ook achter dat zelfs 40 uur per week werken niets voor mij is. Ik verdien daardoor misschien wat minder, maar ik krijg er veel leven en mijmertijd voor terug. Ik werk nu gemiddeld tussen de 30-35 uur per week en maak ook minder lange werkdagen. Als ik om 9 uur begonnen ben, stop ik vaak al rond 3-4 uur en ga daarna lekker wandelen, lezen of iets in het huis doen. Ook werk ik nu anders. Ik neem meer pauzes, ontspan mijn schouders als ik achter de laptop zit en let op mijn ademhaling. 

Van moeten naar plezier 
Ik maakte altijd van die to-do lijstjes waar geen eind aan leek te komen. Allemaal zelf opgelegde moetjes. Ten eerste was ik gestresst tijdens het doen van de taken en ten tweede was ik vaak alsnog ontevreden als ik klaar was. Dus heb ik dit hele idee laten varen en heb ik een aantal dingen die ik in een week of maand mag doen. Nu schrijf ik bv iedere week een blogpost, maar ik kan zelf kijken wanneer ik hier zin in heb. Als ik er helemaal geen zin in krijg, dan schrijf ik ze gewoon niet meer iedere week. Of stop ik er helemaal mee. Want eigenlijk is plezier hebben in wat ik doe, voor mij de enige échte taak. 

Kies bewust 
Eigenlijk komt het allemaal een beetje op hetzelfde neer: kies heel bewust voor wat je toelaat in je leven. Of het nu mensen, projecten, spullen of prikkels zijn. Als je hier alleen voor de absolute ja's gaat, dan is je leven automatisch een stuk simpeler. 

Waarom doe je wat je doet? 
Dit was voor mij een belangrijke vraag die ik mezelf heb gesteld voordat ik mijn leven wilde versimpelen. Waarom werk ik eigenlijk zo hard? Wat wil ik bereiken en waar ben ik naar op zoek? Heb ik dit niet nu al? Vaak rennen we zo hard op weg naar onze doelen, dat het leven ertussenin totaal aan ons voorbijgaat. Ik had altijd enorm veel doelen en ik was altijd met tig projecten bezig. Maar als ik er dan was, leverde het me nooit het resultaat op dat ik verwacht had. En dan ging ik weer verder in de hoop dat dat gevoel bij het volgende doel wel zou komen. Maar ik kwam erachter dat iets buiten jezelf zoeken, wat alleen aan de binnenkant te vinden is, nooit een goed idee is. Het is uitgesteld geluk. Het zijn lege doelen die je weg houden van het nu. Nu heb ik een soort grotere missie en richting voor mezelf opgesteld, die ik iedere dag weer kan leven. Voor mij is dit: meer hart voor onszelf, een ander en de wereld. De weg en het doel vallen als het ware samen, waardoor ik niet meer het gevoel heb dat ik er nog niet ben. Iedere dag weer bereik ik mijn doel. Hoe simpel kan het zijn! 

Alle liefs, 

Britt

© 2013 - 2022 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel