Vorige Artikel 11 van 37 Volgende

Fijner werken

28-6-2020

Missie eerst
Waar doe je het eigenlijk allemaal voor? Wat voor betekenis heeft hetgeen wat je doet voor jou? Waarom word je er zo blij van? Hoe kan je een toegevoegde waarde zijn voor een ander of voor de wereld? Dit kunnen grote dingen zijn, maar juist ook alle kleine dingen zijn heel waardevol. Als je iedere dag voordat je gaat werken even je missie doorleest, krijg je meteen meer energie om aan de slag te gaan! 

Volg je energie 
Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde vrijheid om je dagen in te delen, maar op de momenten dat je deze vrijheid wél hebt, kun je kijken waar je energie op dit moment ligt. Je zou de belangrijkste taken van de week op kunnen schrijven en dan per dag kijken waar je nu het meest enthousiast van wordt. En zelfs bij een taak die je eigenlijk altijd vervelend vindt, kun je een moment uitkiezen waar je er in ieder geval het minste weerstand bij voelt. Als je de belangrijkste taken voor de week bedenkt, bedenk dan goed waarom je doet wat je doet. Ik ben gaan schrijven voor het schrijven. Natuurlijk horen daar ook andere dingen bij zoals pakketjes inpakken voor de webshop, social media posts schrijven, de administratie doen etc. Maar mijn hoofdtaak blijft voor mij altijd het schrijven zelf, zo verlies je niet uit het oog wat je het leukste vindt om te doen. 

Pauzes
Het valt mij altijd op dat als mensen over pauzes beginnen, dat ze alle voordelen op gaan noemen die pauzes je kunnen geven. Meer productiviteit of creativiteit bijvoorbeeld. Ik krijg er altijd een beetje de kriebels van omdat ik dan het gevoel heb dat er een verborgen agenda is. Mogen we niet gewoon wat vaker pauzeren omdat we dan gewoon fijner en rustiger werken? Ik vind van wel! 

Houding & ademhaling 
Ik kan heel erg aan mijn houding en ademhaling merken hoe ik aan het werk ben. Als ik een haastig of gestresst gevoel heb tijdens het werken, zit ik altijd wat meer verkrampt en met mijn schouders omhoog. Ook voel ik dan een soort adrenaline door mijn lichaam stromen. Terwijl als ik rustig aan het werk ben, dan is mijn lichaam ontspannen en mijn ademhaling dieper. Zo kun je goed bij jezelf checken op wat voor een manier je aan het werk bent. Zo kun je bijvoorbeeld ieder half uur jezelf even uitrekken en je schouders omhoog duwen en daarna weer later zakken. Of een paar diepe buikademhalingen doen. 

De weg & het resultaat 
Tig jaar geleden wist ik al dat het meer om de reis gaat dan de bestemming, maar ik had blijkbaar ook tig jaar nodig om het echt te leren begrijpen. Ik las laatst in een boekje van Abraham Hicks het volgende: ‘’Je kunt geen gelukkige afloop van een reis ervaren als die reis niet leuk is geweest. Het doelt heiligt de middelen absoluut niet. De middelen, of het pad naar het einddoel, heeft altijd dezelfde essentie als de uiteindelijke afloop.’’

Als je alleen maar aan het ploeteren bent om alles wat je wilt te bereiken, dan ben je maar voor heel even tevreden en gelukkig met het resultaat. Het betekent dus niet dat je het resultaat niet zal bereiken als de weg ernaartoe niet fijn was, maar het gaat je niet de voldoening geven die je verwacht had. Alsof het resultaat je een beetje leeg achterlaat en je alweer op weg bent naar het volgende om je vol te voelen. Als je werken wat meer als spelen gaat zien, wordt het vanzelf allemaal wat luchtiger. 

Gewoon onderweg plezier hebben en ontspannen zijn dus, dan bereiken we eigenlijk iedere dag weer de juiste bestemming. 

Alle liefs, 

Britt 

© 2013 - 2022 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel