Vorige Artikel 12 van 56 Volgende

Het grote leven in het kleine

5-7-2020 

Little Universe staat voor het grote in het kleine. Zo zijn alle elementen uit het universum ook aanwezig in ons en geloof ik in groot geluk vinden in kleine dagelijkse momenten. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen grootse dromen kunt hebben voor de toekomst. Eerst vond ik het moeilijk dat deze twee dingen naast elkaar konden bestaan. Ik zocht een manier om ontspannen en tevreden te zijn in het nu, maar toch mijn dromen achterna te gaan. En ook al is het iedere dag weer oefenen, ik denk wel dat ik mijn manier gevonden heb! 

Onafhankelijk geluk
Je gelukkig voelen betekent voor iedereen weer heel iets anders. Voor mij was het al snel duidelijk dat je twee dingen kunt doen. Of je maakt jezelf heel afhankelijk van je dromen en je verplaatst je geluk als het ware naar een onbekende toekomst. Eerst moeten al je dromen worden waargemaakt en dán is het tijd voor geluk. Het ding is: de meeste van ons zijn hier nog wel een tijdje op de aarde. En je bedenkt altijd wel weer iets nieuws als het ander is bereikt. Dan verblijf je altijd in een soort van wachtkamer, in plaats van dat je gewoon leeft. De tweede variant is een stuk simpeler. Als je vandaag al gelukkig kunt zijn met alles wat er nu is, kun je meteen beginnen. 

Het grote leven in het klein
Hier komt het grote leven in het klein om de hoek kijken. Als je een droom of verlangen hebt, zit er altijd een soort essentie in verscholen wat je hiermee denkt te ervaren of bereiken. Stel je wilt een huisje op de hei (ik, ik, ik!) dan hoort daar een bepaald gevoel bij. Ik heb deze droom omdat ik dan in een rustige omgeving ben, de natuur dichtbij heb en vrijheid ervaar. Dan kan ik vandaag heel ontevreden zijn omdat ik dat nog niet heb, maar ik kan er ook alles aan doen om zo dicht mogelijk bij dat gevoel te komen. Zo kan ik nu al vaker rustmomenten nemen, een weekendje in een boshuisje boeken en wandelingen maken in de natuur. Daarom hebben wij ook een huis gekocht aan een natuurgebied. Het heeft misschien nog geen grote tuin, maar het gevoel komt wel heel dichtbij. 

Het is al goed
Ook helpt het mij om te beseffen dat ik vandaag alles heb wat ik op dit moment nodig heb. En dit vind ik soms nog echt een lastige. We zijn nogal geneigd om te denken in schaarste en tekorten. En vanuit dit gevoel willen we vaak meer hebben. Maar wat als je je overgeeft aan het feit dat dit het voor nu is en dat het goed en genoeg is? Als je vanuit dit gevoel beweegt, staat er veel minder druk op en kan alles vrijer stromen. 

Kleine momenten
Uiteindelijk bestaat het leven uit allemaal kleine momenten. En af en toe komt er een groot moment voorbij. Misschien heb je een droom verwezenlijkt, ga je trouwen of krijg je een kindje. Maar vervolgens gaat het leven gewoon door. Ontbijt maken, werken, je kinderen of dieren verzorgen en samenzijn met je partner. Van deze kleine momenten tussendoor genieten, zorgt ervoor dat je het niet uitstelt naar alleen de grote momenten. En je ergens op kunnen verheugen in de toekomst, zorgt soms al voor genoeg geluk in het nu. Is dat ook weer geregeld ;-) 

Alle liefs, 

Britt 

© 2013 - 2023 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel