Vorige Artikel 17 van 47 Volgende

Magisch moment

3-9-2020

Alweer bijna een maand geleden dat ik hier was, was is er gebeurd in de tussentijd?

Ten eerste had ik vakantie. Nog een beetje een onbekend fenoneem voor mij omdat dit met de winkels altijd wat lastiger was. Maar ik vond het heerlijk! Zo heerlijk, dat ik dit gevoel nog meer mee wilde nemen naar het leven van alledag. 

En ten tweede, kwam ik erachter dat mijn ego weer wat trucjes aan het uithalen was. Jezelf trouw blijven en dicht bij je eigen hart en pad blijven, vraagt veel bewustzijn. Het vraagt je om wakker te blijven en je eigen intenties constant te blijven ondervragen. Ik was mezelf weer eens in een soort structuur aan het proppen, waar ik zo ongeveer dezelfde dag nog uit wilde breken. En waarom? Alles om dingen te bereiken in de toekomst. Waar natuurlijk helemaal niets mis mee is, maar wel als het ten koste gaat van mijn gevoel van vrijheid en mijn creativiteit in het nu. 

Ik begin steeds meer te beseffen hoe kostbaar ons leven is, kortom: hoe kostbaar onze dagen zijn. En als ik naar mezelf kijk en naar anderen, lijkt het soms alsof we allemaal wachten op een magisch moment waarin alles klopt. Het is het bekende als.. dan.. verhaal. Als ik dit heb... dan ben ik gelukkig. Geluk is voor mij heel oppervlakkig en afhankelijk geworden. Alsof er steeds iets aan de buitenkant goed moet gaan, zodat ik daar dan vervolgens blij van kan worden. Vreugde is er gewoon. In jezelf. Het heeft veel minder met de buitenwereld te maken en veel meer met de wereld in jezelf. Dus ben ik de laatste tijd vooral daar. 

We hoeven niet te wachten op het magische moment, je hart klopt nu en je weet nooit hoelang het nog mag kloppen. Ik haal mezelf dus uit de wachtruimte en duik in het meest magische moment dat je kunt vinden: het nu. Er is niets anders. Gewoon weer deze ene dag, speciaal voor jou om in te kunnen leven, spelen en oefenen. Met alles wat je nu bent, hebt en doet. Het hele pakketje. En dát voelt dus precies als vakantie. 

Alle liefs, 

Britt 

© 2013 - 2024 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel