Artikel 5 van 46

In het licht gaan staan

Deze column schreef ik voor Mori Magazine

Ik kwam tevoorschijn uit de stilte van de winter met mijn handen vol potentie. Ze waren gevuld met nieuwe inzichten, wijsheid en alles wat in mezelf gezien en gehoord wilde worden. Daarvoor was er stilte nodig, zodat ik kon horen wat er in de dieptes naar mij fluisterde. Notitieboeken schreef ik vol met rauwe, liefdevolle woorden stromend uit kronkelende gedachtepaadjes en gevoelens uit mijn binnenwereld.

Op papier kon ik de woorden met elkaar verbinden, herkende ik patronen en ontstond er helderheid. Ik voelde wat er geboren wilde worden en wat ik los mocht laten. Ik voelde de potentie in mijn handen springen, want inzichten willen niet alleen gehoord worden, ze willen ook geleefd worden. Net als zaadjes, willen ze wortelen in de aarde. Ik gaf ze water, mijn aandacht en liefde, zodat ze konden groeien en tot bloei konden komen.

Want dat is wat de lente en de zomer doet. Het brengt alles tot leven. Het is rijk, vol en aanwezig. Het transformeert het zaadje tot zijn ware potentie. Het is de tijd waarin we mogen léven wat we diep vanbinnen verlangen. Het niet alleen opschrijven, erover lezen of het weten. We mogen het zijn, belichamen, ademen. Niet morgen, maar vandaag.

Want uiteindelijk is het dagelijkse leven alles wat we hebben. Per dag, uur en minuut wordt het aan ons aangereikt. Dit moment. Een kostbaar geschenk. Iedere dag lopen we op de weg die gister nog de toekomst genoemd werd.

Zaadjes planten en verzorgen is een onmisbare stap in de cyclus van het leven. Maar wees nooit te druk met zaadjes planten, dat je over het hoofd ziet wat er al tot bloei is gekomen. Wees niet te druk met toekomstplannen, dat je vergeet wat er al is. Het is tijd om te ervaren, genieten, vieren en scheppen. Maak gebruik van de krachtige energie van de zon. Alsof het leven je wakker schudt en zegt: kom maar, je bent er klaar voor. Hier en nu. Voel je hart kloppen. Ga maar in het licht staan en lééf.

Liefs Britt 

© 2013 - 2024 Little Universe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel